Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Absinthe Cocktail

Absinthe-ul, in general, nu eate recomandat sa se bea simplu, in schimb este un mod de preparare adecvat care a fost folosit de ani de zile (popularizat de francezi) pentru a savura acest cocktail tare. Este o reteta simpla care are in componenta ei: absinthe, zahar, apa minerala si odata ce invatati tehnica de turnare a ingredientelor, o sa fi capabil sa creezi ‘norul’ perfect (care se petrece atunci cand apa intra in componenta cu absinthe-ul). Daca va face place absinthe-ul in acest mod de preparare cunoscut, o sa vreti sa cumparati un set de pahare si lingurite, special pentru prepararea pentru absinthe-ului.

337824_p.JPG

Dificultate: usoara

Timp: 5 minute pentru preparare

Ingrediente:

1. Absinthe - 1 1/2 oz
2. Zahar - 1 cub
3. Apa minerala - pana se umple
4. Gheata pisata

Instructiuni:

Se toarna absinthe-ul intr-un pahar de absinthe (daca nu aveti puteti folosi unul simplu), apoi se aseaza cubul de zahar pe o linguria speciala pentru absinthe (care are gaurele in ea) sau daca nu aveti puteti folosi strecuratoarea de la ceai, se aseaza deasupra paharului in care este absinthe-ul si se toarna incet apa plata rece peste zahar pana cand se dizolva. Si va spuneam eu de acel ‘norisor’, aceasta se intampla cand apa intra in componenta cu lichiorul si este vizibil un fel de ‘norisor’ in interiorul paharului care se numeste ‘louche’, care este spectaculos de vazut. Dupa ce acel ‘norisor’ dispare, turnati gheata si luati un loc si savurati incet absinthe-ul dumneavoastra.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response