Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Barcute cu gem

Ai nevoie de:

  • gem de visine
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • sare
  • 200 ml lapte
  • 2 pahare cu faina

Cum procedezi:

1. Topeste untul la bain-marie, dupa care adauga zaharul.
2. Bate ouale cu sare. Adauga drojdia si amesteca pana se dizolva.
3. Toarna treptat untul topit si laptele. Presara faina si framanta un aluat potrivit de moale. Acopera cu un servet si lasa la cald 30-40 minute.
4. Din aluatul intinte o foaie potrivit de groasa. Taie dreptunghiuri mai mari si in mijlocul fiecaruia pune cate o lingura de gem.
5. Uneste deasupra marginile si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa la cuptor 30 de minute.

Timp de preparare: 70 minute

Reteta este pentru 4 portii.

Dificultate: medie

Calorii: 375

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response