Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Bezele cu zmeura si alune de padure

bezele-cu-zmeura-si-alune-de-padure.JPG

Ingrediente:

Pentru blat

1. Albusuri – 4
2. Praf de copt – un sfert de lingurita
3. Zahar fin – 225 g.
4. Alune de padure (macinate fin) – 75 g

Pentru crema

1. Frisca – 300 ml.
2. Lichior de zmeura – 1-2 linguri
3. Zmeura – 350 g.
4. Zahar fin – o lingura

Mod de preparare:

1. Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Pregatiti tava in care veti coace blaturile, tapetati-o cu hartie. Bateti albusurile cu praful de copt pana se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul, cate doua linguri deodata, batand din nou albusurile de fiecare data, pana se intaresc.
2. Cu ajutorul unei spatule incorporati alunele macinate.
3. Din aceasta compozitie coaceti doua blaturi de bezea cu ajutorul unei furculite desenati un model pe unul dintre ele, inainte de a-l coace, pentru a obtine un efect decorativ. Cand sunt coapte, lasati blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt.
4. Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrand putina pentru ornat. Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema.
5. Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presand usor. Decorati cu restul de crema si cateva boabe de zmeura si serviti.

Reteta este pentru 8 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response