Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Biscuiti cu ciocolata

Nimeni nu poate refuza acesti formidabili biscuiti cu ciocolata care langa cafea, ceai sau lapte sunt din ce in ce mai buni pe masura ce ii gustam. Foarte aspectuosi acesti biscuiti cu ciocolata ii putem prepara pentru diverse evenimente festive, pentru ca sunt spornici si se pot prepara din timp. Pe de alta parte toata lumea stie ca in pauza dinainte sau in cea de dupa masa, acesti biscuiti cu ciocolata ne vor stimula si energiza, colorandu-ne placut ziua de lucru. Acesti biscuiti cu ciocolata vor face o placere deosebita si copiilor nostri.

Reteta biscuiti cu ciocolata

Reteta biscuiti cu ciocolata

Ingrediente pentru biscuiti cu ciocolata:

1. Margarina – 125 g.
2. Zahar (tos) – 150 g.
3. Oua – 1
4. Faina – 200 g.
5. Pudra de cacao – 30 g.
6. Ciocolata amaruie – o buc.

Mod de preparare pentru biscuiti cu ciocolata:

1. Se preincalzeste cuptorul si se tapeteaza doua tavi de copt cu hirtie pergament.
2. Se freaca margarina, scoasa din timp de la frigider cu zaharul si se incorporeaza treptat, oul.
3. Se cerne la un loc faina si cacaua. Se adauga, amestecand, in compozitia frecata.
4. Daca aluatul este lipicios, se raceste in frigider. Se pudreaza suprafata de lucru si sucitorul cu un amestec de faina si se intinde aluatul pana se obtine o foaie cu grosime de 3 mm, care se taie in cercuri cu ajutorul unor forme rotunde sau a unui pahar dat prin faina.
5. Se aseaza in tavi de copt, lasand spatii intre ele, astfel incit aluatul sa poata sa creasca. Se coace cca 15 min sau pana ce aluatul este tare la apasare. Se racesc in tava 2 min, apoi se muta pentru racire.
6. Se topeste ciocolata la bain-marie. Se cufunda apoi biscuitii in ciocolata topita sau se intinde cu o pensula peste biscuiti. Se lasa sa se intareasca ciocolata.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response