Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Biscuiti festivi

Incearca aceasta reteta de biscuiti speciali de Paste. Gustul si forma lor inedita vor incanta pe toata lumea!

Reteta biscuiti festivi

Reteta biscuiti festivi

Ingrediente pentru biscuiti festivi:

1. Zahar (tos) – 125 g.
2. Ulei – 100 ml.
3. Oua – 1
4. Faina (alba) – 250 g.
5. Chimen – o lingurita de seminte
6. Scortisoara (macinata) – jumatate de lingurita
7. Nucsoara (macinata) – jumatate de lingurita
8. Lamaie – zeama si coaja de la o lamaie
9. Fructe confiate – 60 g.
10. Lapte – 6 linguri
11. Ciocolata de menaj

Mod de preparare pentru biscuiti festivi:

1. Uleiul se amesteca bine cu zaharul tos, cu galbenusul de la ou si cu coaja de lamaie.
2. Se adauga fructele confiate faina in ploaie, semintele de chimen, scortisoara si nucsoara, amestecandu-se foarte bine.
3. Se toarna deasupra laptele rece, se amesteca si se lasa la rece, la frigider, 30 de minute.
4. Se pune aluatul pe un blat cu faina si cu ajutorul unor forme speciale (iepuras, pui, miel) se taie biscuitii care se pun la copt in tava cuptorului, pana devin aurii-cafenii.
5. Cu ajutorul ciocolatei de menaj topite se orneaza biscutii, realizandu-se ochisorii figurinelor, urechile sau botul.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response