Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Briose cu gem

Aceasta reteta de briose cu gem va ofera o solutie delicioasa pentru un mic dejun reusit. Reteta de briose cu gem este destul de usoara si spornica si veti avea asigurate un numar de gustari excelente, pe care cei mici siguri nu le vor rata. Aceste briose cu gem sunt intr-adevar o alegere potrivita alaturi de ceai sau cafea.

briose-cu-gem.JPG

Ingrediente:

1. Oua – 2
2. Ulei – 7 linguri
3. Iaurt/Lapte batut/Sana – 200 g.
4. Faina – 350 g.
5. Praf de copt – 2 lingurite
6. Zahar – 80 g.
7. Sare – un varf de cutit
8. Gem – 12 lingurite

Mod de preparare:

1.Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa.
2. Formele de briose se ung cu unt sau se pun forme de hirtie in fiecare, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cite o adincitura cu o lingurita umezita, se pune gemul si se adauga restul de aluat.
3. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 minute sau pina se rumenesc;
4. Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou sau gratar pentru racirea completa.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response