Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca cu branza de vaci

Copilul tau a crescut si acum datorita tie, deosebeste clar felurile de mancare intre ele, asa incat o budinca de branza de vaci pregatita de tine, va fi clar, unul din deserturile preferate. Budinca de branza de vaci poate fi in acelasi timp o excelenta masa de seara, pentru un copil de 3-4 ani. Ca un copil pretentios si rasfatat va avea pretentii si la putina smantana langa budinca de branza de vaci.

Reteta budinca cu branza de vaci

Reteta budinca cu branza de vaci

Ingrediente pentru budinca cu branza de vaci:

1. Branza de vaci – 500 g.
2. Oua – 1
3. Smantana – 3 linguri
4. Zahar – 3 linguri
5. Gris – 2 linguri
6. Stafide – 100 g.
7. Praf de vanilie – jumatate de plic
8. Sirop de fructe – un pahar
9. Unt – 3 linguri
10. Pesmet
11. Sare

Mod de preparare pentru budinca cu branza de vaci:

1. Branza de vaci trecuta prin masina de tocat se amesteca cu 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, jumatate lingurita de sare, praf de vanilie.
2. Se freaca bine toate de mai sus cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate;
3. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase, unsa cu unt si presarata cu pesmet;
4. Se niveleaza suprafata, se unge cu smantina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute.
5. Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smantina.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response