Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca cu fructe de padure

Budinca cu fructe de padure este un desert pe cat de sofisticat pe atat de usor de facut si unul dintre cele mai delicioase. Recomandam aceasta budinca cu fructe de padure pentru mesele cu musafiri, pentru ca este un desert apetisant si racoritor. Cu aceasta budinca cu fructe de padure colorata si parfumata, succesul dvs va fi unul garantat.

Reteta budinca cu fructe de padure

Reteta budinca cu fructe de padure

Ingrediente pentru budinca cu fructe de padure:

1. Smantana – 300 ml.
2. Branza Ricotta – 250 g.
3. Zahar – 50 g.
4. Ciocolata alba – 125 g.
5. Capsuni – 350 g.
6. Zmeura – 100 g.
7. Coacaze rosii – 50 g.
8. Afine – 50 g.
9. Cointreau – 2 linguri

Mod de preparare pentru budinca cu fructe de padure:

1. Se bate smantana pana cand incepe sa se ingroase, se incorporeaza braza de vaci si jumatate din zabar.
2. Se pune ciocolata la bain-marie sa se topeasca.
3. Se lasa ciocolata sa se raceasca cateva minute, amestecand din cand in cand, apoi se toarna peste smantana amestecata cu branza.
4. Compozitia obtinuta se pune in sase forme individuale de budinca, se niveleaza suprafata budincii cu o lingura si se pun formele in frigider unde se lasa 4 ore.
5. Se pun fructele si zaharul ramas intr-o craticioara, la foc domol, amestecand usor, pana cand se topeste zaharul, atunci se adauga si Cointreau-ul;
6. Se pun formele de budinca in apa fierbinte timp de 30 secunde si se rastoarna pe farfurii de desert. Cu o lingura se pun fructe si sos peste ele si se servesc imediat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response