Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca cu fructe

Budinca cu fructe este un desert delicios. Va recomandam aceasta budinca cu fructe pentru mesele cu musafiri, pentru ca este un desert apetisant si racoritor. Cu aceasta budinca de fructe colorata si parfumata, succesul va fi garantat.

Reteta gelatina cu fructe

Reteta gelatina cu fructe

Ingrediente pentru gelatina cu fructe:

1. Faina – 500 g.
2. Unt – 350 g.
3. Oua – 8
4. Fructe (glasate) – 200 g.
5. Zahar – 350 g.
6. Stafide – 300 g.
7. Migdale – 100 g.
8. Scortisoara
9. Zahar vanilat – un plic
10. Lamaie – coaja rasa de la o lamaie
11. Rom
12. Sare

Pentru crema

1. Portocale – coaja rasa de la doua portocale
2. Unt – 200 g.
3. Lamaie – sucul de la o lamaie
4. Zahar – 200 g.

Mod de preparare pentru gelatina cu fructe:

1. Stafidele se pun in prealabil in apa calda pentru a se inmuia. Acestea se amesteca cu migdalele, fructele glasate si cu 5 linguri de faina.
2. Restul de faina se amesteca cu condimentele, vanilia si putina sare.
3. Untul si zaharul se mixeaza pana se albesc. Se adauga ouale, faina si coaja de lamaie si se amesteca bine. Se toarna acest amestec intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace o ora in cuptorul preincalzit dupa care se coace apoi la foc mic timp de 3 ore. Dupa coacere, se lasa budinca in forma 2 ore, apoi se scoate si se pune la rece.
4. Crema: intr-un castron se amesteca zaharul si untul, coaja de portocala si sucul de lamaie. Se acopera castronul si se pune la frigider.
5. Inainte de servire, budinca se incalzeste cca 30 de minute si se va orna cu crema.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response