Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca de ciuperci cu cascaval

O combinatie savuroasa, bogata in calciu si vitamine, budinca de ciuperci cu cascaval poate fi servita ca o gustare intre mesele principale ale zilei.

Reteta budinca de ciuperci cu cascaval

Reteta budinca de ciuperci cu cascaval

Ingrediente pentru budinca de ciuperci cu cascaval:

1. Ciuperci – jumatate de kg.
2. Unt – 100 g.
3. Ceapa – 50 g.
4. Sare – jumatate de lingurita
5. Piper – un vard de cutit
6. Smantana – 200 ml.
7. Franzela – 150 g.
8. Lapte – 300 ml.
9. Faina – 50 g.
10. Oua – 4
11. Cascaval afumat – 200 g.
12. Marar
13. Patrunjel
14. Sare

Mod de preparare pentru budinca de ciuperci cu cascaval:

1. Ceapa se curata de coaja, se taie marunt sio s epune la calit in ulei incins, timp de 7-8 minute, apoi se adauga ciupercile taiate feliute subtiri, lasand la foc mic, sa scada zeama pe care o vor lasa in tigaie.
2. Franzela se inmoaie bine in lapte pana il absoarbe de tot apoi se adauga in amestec, impreuna cu cascavalul afumat ras.
3. Se adauga apoi smanatana, faina, galbenusurile celor 4 oua, verdeata tocata marunt.
4. Albusurile oualelor se bat spuma si se adauga in compozitie la sfarsit, amestecand foarte bine.
5. Toata compozitia se pune intr-un vas de sticla termorezistent tapetat cu unt si se da vasul la cuptorul incins, timp de 45 de minute, pana se rumeneste frumos budinca.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response