Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca de gris cu branza

Un desert aromat si pufos, ca pe vremea bunicii. Delecteaza-te atat tu cat si intreaga familie cu o portie de gris cu branza.

Reteta budinca de gris cu branza

Reteta budinca de gris cu branza

Ingrediente pentru budica de gris cu branza:

1. Branza de vaci – 500 g.
2. Zahar (tos) – 100 g.
3. Oua – 4 buc.
4. Gris – 200 g.
5. Lapte – 500 ml.
6. Unt – 50 g.
7. Zahar (pudra) – 50 g.

Mod de preparare pentru budica de gris cu branza:

1. Se pune laptele la fiert adaugand in el putina sare.
2. Dupa ce a fiert, se toarna grisul in ploaie si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.
3. Se Trage grisul de pe foc cat este inca moale, se adauga branza de vaci, galbenusurile de la oua, zaharul iar la urma sa adauga albusurile batute spuma.
4. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet in care se adauga compozitia si se coace la cuptor pana se rumeneste.
5. Se presara zahar pudra peste budinca si se serveste fierbinte.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response