Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca de piersici

Aceasta budinca de piersici este o reteta economica pentru un desert sau, de ce nu, pentru micul dejun. Rezultatul acestei retete, adica budinca de piersici este un dulce hranitor si cu arome imbietoare. Aceasta reteta este una usoara si putem sa ne gandim la ea ca la o rezolvare simpla din multe situatii.

Reteta budinca de piersici

Reteta budinca de piersici

Ingrediente pentru budinca de piersici:

1. Piersici – 1 kg.
2. Lamai – 2 buc.
3. Lapte – 600 ml.
4. Zahar – 60 g.
5. Faina – 70 g.
6. Unt – 50 g.
7. Oua – 4
8. Vanilie – un baton
9. Sare – un varf de cutit

Mod de preparare pentru budinca de piersici:

1. Se rade coaja de lamaie, se pune laptele pe foc si cand da in clocot, se introduc batonul de vanilie (despicat pe lung) si coaja de lamaie;
2. Se ia vasul de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze 15 minute;
3. Intr-un castron se pun ouale, zaharul, sarea si se bat bine pana ce incep sa se albeasca. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna laptele si se amesteca din nou;
4. Se spala piersicile, se taie lamele si se aseaza pe fundul unei forme unsa cu putin unt. Deasupra se toarna amestecul de lapte si se presara cu bucatele din untul ramas;
5. Se baga la cuptor si se coace circa 30 de minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response