Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca de vanilie

Budinca de vanilie, aceasta reteta prezinta modul de a prepara o budinca fara praf de budinca. Practic veti obtine o budinca naturala foarte gustoasa.

budinca-de-vanilie.JPG

Ingrediente:

1. Lapte – 2 cesti
2. Oua – 3
3. Zahar tos – 1/4 ceasca
4. Esenta de vanilie – 1/4 lingurita
5. Nucsoara pisata

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
2. Ungeti cu ulei o forma rezistenta la foc si amestecati laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie.
3. Turnati compozitia in forma unsa si deasupra presarati nucsoara pisata.
4. Asezati forma de budinca intr-un vas (tava) adanc, mai mare, in care turnati apa pana la jumatatea peretilor formei.
5. Dati la cuptor pentru 20 de minute, apoi reduceti temperatura la 160 grade C si lasati inca 20 de minute, pana ce se intareste budinca.
6. Se incearca intepand-o cu un cutit sau o scobitoate care trebuie sa ramana curate. Se scoate budinca din baia de apa si se serveste garnisita cu diferite fructe.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response