Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Budinca Yorkshire

In timpul razboiului cand era penurie de alimente spiritul de supravietuire al englezilor inventeaza o budinca salvatoare: Yorkshire pudding. Yorkshire pudding oglindeste intrutotul spiritul englesesc de a face economie si de a refolosi cu imaginatie totul.

Yorkshire pudding se facea cu grasimea de la carnea de vita ramasa de la traditionala friptura de duminica. Atunci se manca singura, acum Yorkshire pudding se mananca langa carne si nu se mai face cu grasime de carne ci cu ulei sau ulei si unt amestecate. Atentie doar ca Yorkshire pudding, pe cat de tare se umfla, pe atat este de buna si deci ca tot ce e foarte bun ingrasa, mai ales langa friptura. In Anglia pentru aceasta budinca, Yorkshire pudding exista tavi speciale, noi va recomandam sa o faceti in una obisnuita.

Reteta budinca Yorkshire

Reteta budinca Yorkshire

Ingrediente pentru budinca Yorkshire:

1. Lapte (integral) – 500 ml.
2. Faina – 400 g.
3. Oua – 6
4. Unt – o lingura
5. Ulei de floarea soarelui – o lingura
6. Sare – o lingurita

Mod de preparare pentru budinca Yorkshire:

1. Se bat ouale cu telul sau mixerul, mai intai cu sare si apoi cu laptele.
2. Se adauga faina, se mai bate putin sa se amestece bine, si se lasa cel putin 30 minute.
3. Se incinge cuptorul foarte tare si se pune tava de budinca in cuptor 3-4 minute.
4. Se scoate tava cu o manusa si se pune repede in ea untul si uleiul sa sfaraie bine, se inclina tava pentru ca sa se raspandeasca grasimea peste tot.
5. Repede cat este tava fierbinte se pune compozitia in tava si la cuptor.
6. Se lasa in cuptor 20 minute si se serveste fierbinte.
7. Yorkshire pudding se poate transforma in desert cu fructe, daca dupa coacere se pun pe deasupra fructe de padure sau fructe din compot si eventual frisca sau inghetata.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response