Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Bulgarasi de ciocolata

Pentru amatorii de cafea sau ceai la gura sobei niste bulgari de ciocolata pentru Craciun sunt bineveniti oricand. Putem prepara special de sarbatori acesti bulgari de ciocolata pentru Craciun, pentru ca au un aspect festiv, iar copiilor o sa le placa la nebunie. Preparati cat mai multe dulciuri precum acesti bulgari de ciocolata pentru Craciun si puneti-le spre bucuria acestora, langa brad in asteptarea mosului.

Reteta bulgarasi de ciocolata

Reteta bulgarasi de ciocolata

Ingrediente pentru bulgarasi de ciocolata:

1. Unt – o cana si un sfert
2. Zahar – doua triemi de cana
3. Esenta de vanilie – 1
4. Faina – 2 cani
5. Sare – un varf de cutit
6. Cacao – jumatate de cana
7. Nuca (macinata) – 2 cani
8. Zahar (pudra) – jumatate de cana

Mod de preparare pentru bulgarasi de ciocolata:

1. Intr-un vas mediu se amesteca cu mixerul untul cu zaharul si sarea pana compozitia devine usoara si pufoasa, se adauga esenta de vanilie.
2. Se cerne usor peste compozitie faina si cacao si se amesteca de jos in sus. Se adauga nuca, se acopera si se lasa sa se odihneasca 2 ore la racoare.
3. Se preincalzeste cuptorul la 150 grade. Din compozitia racita se fac bulgarasi de 3 cm diametru care se pun in tavile de copt neunse la 5 cm distanta una de alta. Se coc cca 20 minutes in cuptor.
4. Se scot din cuptor, se racesc si se dau prin zahar pudra.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response