Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Bulgarasi de zapada

Unul din din deserturile preferate de americani in timpul Craciunului sunt niste miniprajituri, fursecuri numite bulgari de zapada. Pufosi si racorosi acesti bulgari de zapada sunt atat de deliciosi, incat topesc in gura. Cu un aspect delicat si rafinat aceste prajituri dau foarte bine in jurul pomului de Craciun, unde se strang si principalii beneficiari, copiii.

Reteta bulgarasi de zapada

Reteta bulgarasi de zapada

Ingrediente pentru bulgarasi de zapada:

1. Faina – 2 cani
2. Sare – jumatate de lingurita
3. Margarina – o cana
4. Zahar (tos) – jumatate de cana
5. Esenta de vanilie – 1
6. Nuci (macinate) – o cana
7. Zahar (pudra) – o cana

Mod de preparare pentru bulgarasi de zapada:

1. Se preincalzeste cuptorul la ccca 150 grade, si se ung bine cu unt, cateva hartii pentru copt de marimea unei tavi.
2. Intr-un vas de marime medie se mixeaza la viteza mare untul, sarea, cu zaharul granulat, pana cand compozitia devine usoara si pufoasa, la sfarsit se adauga si esenta de vanilie.
3. Se incorporeaza faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca macinata.
4. Cu mainile date prin zaharul pudra confectionam bulgarasi de cca 3 cm diametru, din toata compozitia. Se pun bulgarii pe foaia unsa cu unt, lasand spatiu suficient intre ele (cam de 2 ori diametrul lor) si apoi se pun in cuptor, unde se lasa 25 de minute pana devin aurii.
5. Se scot din tava se racesc cam 15 minute, se dau prin zahar pudra. Pot fi tinute foarte bine cca 2 saptamani intr-un vas bine etansat la racoare, dar nu in frigider.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response