Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Bulgarasi

Pentru momente de relaxare dulce sau de serbare in familie va oferim niste bulgarasi de neuitat. Cu ingrediente dulci si alune pentru echilibru acesti bulgarasi ne vor incanta pe toti. Mici si mari vom savura momente placute cu acesti bulgarasi, iar copii ii vor devora.

Reteta bulgarasi

Reteta bulgarasi

Ingrediente pentru bulgarasi:

1. Margarina – 150 g.
2. Miere – 2 linguri
3. Zahar (tos) – 5 linguri
4. Faina – 250 g.
5. Praf de sare – un plic
6. Suc natural de lamaie – o lingura
7. Alune – 80 g.
8. Bicarbonat de amoniu – o lingurita

Mod de preparare pentru bulgarasi:

1. Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele.
2. Pe fiecare bucatica se introduce cu jumatatea exterioara palmei (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stranga) intr-o cescuta cu apa rece, apoi in alta cu zahar pudra si apoi se preseaza putin in alta cu alune macinate.
3. Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute.
4. Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec va fi acoperit, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response