Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cafea turceasca

Pentru ca putina lume mai stie in ziua de azi, cum se prepara o clasica cafea turceasca, va oferim reteta de cafea turceasca. Printre celelalte sortimente de cafea din ziua de azi, va garantam ca aceasta cafea turceasca este singura care va va trezi in mod placut si va va energiza o perioada de timp. Aceasta cafea turceasca aromata si tare, va va place, dar atentie nu abuzati daca vreti sa mai si dormiti. Cafea turceasca se prepara in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt.

cafea-turceasca.JPG

Ingrediente:

1. Cafea macinata (sortimente diferite) – 3 lingurite
2. Apa fiarta – 200 ml.
3. Zahar – 2 lingurite sau dupa gust

Mod de preparare:

Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, in masini speciale;

Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici, pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma, se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac;

Intr-un ibric se pune cafeaua, in functie de numarul persoanelor, impreuna cu zaharul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte, masurata cu cescuta de cafea.

Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pana cand da in clocot, atunci se trage ibricul imediat de pe foc, apoi se pune inca de doua ori pe foc, procedand la fel.

Dupa ce s-a retras a treia oara, ibricul se clatina putin, ca sa se adune caimacul, care se ia cu lingurita si se imparte la toate cescutele.

Cafeaua se lasa sa stea 2-3 minute, ca sa se aseze putin drojdia, apoi se toarna in cesti.

Se serveste imediat, fierbinte.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response