Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Caltabos alb cu orez

Ai nevoie de:

  • 150 g splina
  • 250 g inima
  • 400 g splaman
  • 100 g slanina de la gat
  • 50 g sorici
  • 50 g ceapa calita
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • piper boabe
  • intestin gros de porc bine curatat si spalat

Cum procedezi:

1. Splina, inima si plamanii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand incep sa clocoteasca se ia spuma, iar dupa ce s-au fiert se scot, se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Se taie marunt si se lasa cateva minute la frigider.
2. Ceapa se caleste si se lasa la rece. Orezul se spala in cateva ape si se pune la fiert, apoi se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
3. Toate ingredientele se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper si ienibahar. Pasta obtinuta se pune in intestinul de porc si se fierbe in jur de 40-45 de minute. In timpul fierberii se inteapa cu un ac, iar dupa ce s-a fiert se scoate din apa si se pune la uscat.
4. Dupa ce s-a uscat, se taie si se serveste cu mustar si covrigi calzi.

Timp de preparare: 120 de minute

Timp de fierbere: 60 de minute

Timp de aseptare: 2 zile

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response