Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cappuccino

Cu siguranta ca v-ar placea sa va pregatiti singuri un cappuccino traditional, asa cum este el servit in Italia. Cappuccino se serveste intr-o ceasca asemanatoare cu cea de ceai, alaturi biscuiti. Proportiile corecte pentru un cappuccino reusit sunt 1/3 espresso cald si 2/3 de spuma de lapte si frisca.

cappuccino.JPG

Ingrediente

1. Cafea espresso – 2 1/2 oz
2. Lapte proaspat – 3 oz
3. Frisca – 2 oz
4. Ciocolata rasa sau cacao

Mod de preparare

Se umple trei sferturi un pahar cu lapte proaspat, apoi se toarna cafeaua espresso calda si indulcita, deasupra laptelui. Se toarna spuma de lapte sau frisca cu foarte multa grija, pentru a nu se dizolva inainte de a fi servita. Se pudreaza cu cacao neindulcita sau cu praf de ciocolata, preferabil amaruie.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response