Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Carbonara clasice

Pe cat este de usor de facut, pe atat este de gustos. Carbonara in stil italian au un gust special dat de combinatia de paste, kaizer, vin si usturoi. O reteta legendara, se poate spune. Carbonara se poate face cu spaghete, fettucine sau penne. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Reteta carbonara clasice

Reteta carbonara clasice

Ingrediente carbonara clasice:

1. Paste – 400 g.
2. Ceapa (alba) – 2 buc.
3. Kaiser – 200 g.
4. Oua – 5
5. Vin (alb) – un pahar
6. Parmezan – 200 g.
7. Sare
8. Piper
9. Ulei

Mod de preparare carbonara clasice:

1. Fierbe pastele conform instructiunilor. Toaca marunt ceapa si caleste-o in putin ulei pana se caramelizeaza usor. Taie fasii subtiri kaizerul si caleste-l impreuna cu ceapa.
2. Intr-un castron, bate doua oua intregi si trei galbenusuri, adauga parmezanul ras si vinul.
3. Lasa se se raceasca ceapa si kaizerul si amesteca cu ouale si parmezanul.
4. Spala spaghetele sub un jet de apa, scurge-le bine si caleste-le, cateva minute, in putin ulei incins. Rastoarna peste pastele calite, sosul.
5. Pune totul intr-o cratita unsa cu putin ulei si da-le la cuptor 15 minute.
6. Serveste-le fierbinti, cu patrunjel tocat.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response