Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cea mai buna mancare

Fiona Dunlop, autoare a volumului Medina Kitchen (Mitchell Beazley, 20 Lire) sugereaza cateva destinatii delicioase pentru gurmanzi in Fez, Tuns si Tripoli:

Fez

Micul dejun – Alegeti terasa de pe acoperi de la Riad Numero 9, din inima centrului vechi al orasului, pentru sucuri de fructe proaspete, prajituri delicioase facute in casa si cafea neagra aburinda – toate astea alaturi de o panorama extraordinara.

Pranz – Dupa o targuiala prelungita pentru o carpeta berbera, va puteti improspata fortele la restaurantul Thami (pe Talaa Sghira, in vecinatatea portii principale de la Bab Boujloub), cu o intrare minuscula si imbietoare, inghesuita intre un hammam si o frizerie. Comandati consistenta loubia – o versiune condimentata, specific locala, de mancare de fasole.

Cina – Terasele de la Palais de Fes, 15 Makhfia Er’cifm Place Rcif va ofera o alta panorama a centrului vechi. Labirinticul restaurant, aflat deasupra unui magazin de covoare, are un sublim meniu Fassi – care merge udat cu o delicioasa sticla de Guerrouane.

Tunis

Micul dejun – Mergeti la un cafe-terasse de pe Avenue de France pentru a va delecta cu o cae-creme in stil colonial, croissante si un pahar cu fresh de portocale’

Pranz – Pentru o taverna racoroasa si umbroasa din centrul vechi, incercati minusculul El Abed, 2 Souk Essakajine, de un alb orbitor, unde puteti savura kebab fraged de miel si o salata tunisiana in timp ce priviti agitatia cumparatorilor de afara

Cina – Delectati-va cu fructe de mare traditionale in vechiul Dar El Jeld, 5-10 rue Dar El Jeld, udate cu o sticla de vin alb tunisian de la gheata.

Tripoli

Micul dejun – Mancati branza proaspata si lipii, cu panorama marii in fata, la un hotel placut, din anii ‘60, Al Khabir.

Pranz – Gustati minunatele fructe de mare de la Abia, Zank Souk, o minuscula carciumioara dosnica, avand peretii si podelele imbracata in gresie si doar vreo patru mese. Strecurati-va aici, alaturi de localnicii veniti la piata, si serviti salate libiene delicioase si sardine la gratar, cu doar cativa dinari.

Cina – Luati-o pe mal pana la piata de peste, unde pe o latura se afla un sir de restaurante cu mese cu peste proaspat la intrare. Voi alegeti, ei il fac la gratar.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response