Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ceaiul de menta marocan

 Ceaiul de menta nu este doar o bautura in Maroc. Este un simbol al ospitalitatii, prieteniei si traditiei. Pentru ca aceasta bautura este foarte populara, este servita toata ziua, dupa fiecare masa si la fiecare conversatie. Marocanii sunt foarte mandri de ceaiul lor.

minttea.JPG 

Ingrediente:

10 frunze de menta proaspata, si cateva in plus pentru decor
3 lingurite de ceai verde
3 linguri de zahar (sau mai multe, dupa preferinte)
4 cesti de apa

Mod de preparare:

Se fierbe apa, se toarna o cantitate mica in ceainic si se agita pentru a se incalzi ceainicul. Se amesteca menta, ceaiul verde si zaharul in ceainic si apoi se umple cu restul de apa fierbinte. Se umple doar un pahar cu ceai, apoi se toarna inapoi in ceainic. Acest proces ajuta la dizolvarea si distributia uniforma a zaharului. Se toarna in pahare, tinand ceainicul la o distanta medie fata de pahar, si se decoreaza cu frunzele de menta ramase.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response