Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu ciocolata si rom

Chec cu ciocolata si rom este un chec plin de ispite si de calorii, dar merita. Acest chec cu ciocolata si rom are o consistenta placuta si este plin de arome ispititoare. Putem prepara acest chec cu ciocolata si rom pentru ocazii deosebite sau pur si simplu pentru piticutii din familie.

Reteta chec cu ciocolata si rom

Reteta chec cu ciocolata si rom

Ingrediente pentru chec cu ciocolata si rom:

1. Unt – 75 g.
2. Zahar – 100 g.
3. Zahar (vanilat) – un plic
4. Oua – 4
5. Faina – 150 g.
6. Praf de copt – un plic
7. Rom – 2 lingurite
8. Ciocolata de menaj – o ciocolata

Mod de preparare pentru chec cu ciocolata si rom:

1. Se freaca untul cu zahar si cu ouale puse pe rind;
2. Se pune restul de ingrediente, adica praful de copt stis cu lamaie sau lapte, faina si se pune amestecul in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hirtie de copt, e mai practica).
3. Se coace 35-40 min, la foc potrivit.
4. Intre timp se topeste ciocolata de menaj la foc mic, si se amesteca cu romul.
5. La sfarsit se imbraca in glazura de ciocolata.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response