Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu ciocolata si vin

Daca vrei un dulce care sa mearga de minune cu o ceasca de ceai cu gheata, atunci checul cu ciocolata si vin este cea mai potrivita alegere.

Reteta chec cu ciocolata si vin

Reteta chec cu ciocolata si vin

Ingrediente pentru chec cu ciocolata si vin:

1. Faina (alba) – 250 g.
2. Unt de masa – 250 g.
3. Praf de copt – un plic
4. Fulgi de ciocolata – 200 g.
5. Esenta de vanilie
6. Cacao – 2 linguri cu varf
7. Zahar – 250 g.
8. Vin rosu (demidulce) – 75 ml.
9. Rom – 2 linguri mari
10. Zahar (vanilat) – 2 plicuri
11. Scortisoara – un plic

Mod de preparare pentru chec cu ciocolata si vin:

1. Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, omogenizand bine.
2. Se adauga apoi praful de copt, ouale, vinul rosu, romul, scortisoara si faina, iar aluatul rezultat se coace in tava tapetata o ora.
3. Dupa racire se acopera cu o glazura formata din fulgi de ciocolata, putin lapte si cele 2 linguri de cacao.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response