Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu cirese

va oferim o reteta excelenta de chec cu cirese, care se poate face cu diverse fructe de sezon. Vom obtine un chec cu cirese pufos si cu un aspect apetisant. Racoros si dulce acest chec cu cirese este excelent pentru gustari si mic dejun.

Reteta chec de cirese

Reteta chec de cirese

Ingrediente pentru chec cu cirese:

1. Oua – 2
2. Ulei – 6 linguri
3. Lapte – 8 linguri
4. Zahar – 10 linguri
5. Faina – 250 g.
6. Sare – un varf de cutit
7. Praf de copt – un pliculet
8. Cirese

Mod de preparare pentru chec cu cirese:

1, Se amesteca bine toate ingredientele pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt si se mai mesteca putin pana se incorporeaza.
2. Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pun deasupra ciresele, la care s-au scos samburii si au fost date in prealabil prin putina faina ca sa nu lasa prea multa zeama.
3. Se incinge cuptorul la foc mare. Dupa ce se baga tava in cuptor se lasa circa 10 min la foc mare dupa care se tine la foc mic si se verifica dupa aproximativ 15-20 minute cu o scobitoare daca s-a facut. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca e gata si se stinge focul. Se poate presara zahar pudra pe deasupra (cat inca e fierbinte).

Sursa foto:
stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response