Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu dovlecei si morcovi

Odata cu apropierea toamnei, prepara checul tau preferat ca aperitiv la masa.

Reteta chec cu dovlecei si morcovi

Reteta chec cu dovlecei si morcovi

Ingrediente pentru chec cu dovlecei si morcovi:

1. Dovlecei (rasi si scursi de suc) – 200 g.
2. Morcov (ras) – 200 g.
3. Suc de portocale – 100 g.
4. Faina – 400 g.
5. Scortisoara – 2 lingurite
6. Praf de copt – un plic
7. Oua – 3
8. Zahar – 200 g.
9. Ulei – 60 g.
10. Esenta de vanilie

Mod de preparare pentru chec cu dovlecei si morcovi:

1. Intr-un bol adanc, amestecati dovlecelul ras cu morcovul ras. Separat, tot intr-un bol, se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
2. Apoi, bateti ouale impreuna cu zaharul si uleiul, adaugati esenta de vanilie si mai amestecati o data. Peste ouale batute adaugati amestecul de faina preparat inainte.
3. Dupa omogenizare, adaugati si amestecul de morcov si dovlecel si amestecati bine. Daca preferati checul si cu nuca, o puteti adauga imediat dupa ce ati amestecat toate ingredientele.
4. Puneti compozitia in doua tavi de chec in care ati asternut hartie de copt. Incalziti cuptorul la 180 – 200 grade si puneti checurile la copt.
5. Se lasa la cuptor pana se rumenesc bine, apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava cel putin 5 minute. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response