Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu glazura de cacao si portocale

De Craciun prepara checul tau preferat, in varianta glazurata!

Reteta chec cu glazura de cacao si portocale

Reteta chec cu glazura de cacao si portocale

Ingrediente pentru chec cu glazura de cacao si portocale:

1. Zahar – 400 g.
2. Oua – 4
3. Faina – un pahar si jumatate
4. Lapte (dulce) – un pahar
5. Praf (de copt) – un pachet
6. Unt (de masa) – 200 g.
7. Cacao (pudra) – 100 g.
8. Stafide – 50 g.
9. Nuci – 50 g.
10. Portocale – coji de portocale proaspete
11. Praf (de sare) – un plic

Mod de preparare pentru chec cu glazura de cacao si portocale:

1. Intr-o cratita medie se amesteca laptele, untul, zaharul si praful de cacao, la bain marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn.
2. Dupa ce clocoteste si compozitia se ingroasa ca o smantana se da vasul de-o parte pana se raceste (se opresc din compozitie 12 linguri, pt glazura, care se pastreaza calda, sa nu se inchege).
3. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, stafidele inmuiate, nucile sfaramate si coaja de portocala taiata marunt (sau rasa), apoi treptat faina si albusurile spuma.
4. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu 30 min (in functie de puterea cuptorului, se face testul cu scobitoarea), insa fara sa se usuce.
5. Se toarna deasupra checului glazura calda, se intinde uniform cu latura unui cutit, se lasa la racit si dupa intarirea glazurii se scoate checul din forma si se taie felii.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response