Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu sirop de lamaie

Iata un chec cu sirop de lamaie, delicios cu arome mediteraneene. Acest chec cu sirop de lamaie este excelent ca gust si aroma si este usor si rapid de facut. Chec cu sirop de lamaie este un inceput bun la micul dejun si de fapt bun pentru orice masa, daca silueta ne permite.

Reteta chec cu sirop de lamaie

Reteta chec cu sirop de lamaie

Ingrediente pentru chec cu sirop de lamaie:

1. Unt – 250 g.
2. Zahar – 200 g.
3. praf de sare – un pliculet
4. Lamaie – coaja de la o lamaie
5. Zahar (vanilat) – 2 plicuri
6. Faina – 250 g.
7. Amidon – o lingurita
8. Praf de copt – un pliculet
9. Lapte – 50 ml.

Mod de preparare pentru chec cu sirop de lamaie:

1. Se incalzeste bine cuptorul.
2. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat.
3. Se adauga si inglobeaza ouale, unul cate unul.
4. Se amesteca faina cu zaharul pudra cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele.
5. Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace cca 50 min.
6. Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
7. Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn. In gaurele se toarna glazura de lamiie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response