Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec cu smantana

Foarte aromat si foarte pufos, checul cu smantana reprezinta un ‘dulce’ care nu trebuie sa lipseasca de pe masa, de Sarbatori!

Reteta chec cu smantana

Reteta chec cu smantana

Ingrediente pentru chec cu smantana:

1. Faina (alba) – 350 g.
2. Zahar (pudra) – 400 g.
3. Smantana – 200 ml.
4. Unt de masa – 100 g.
5. Oua – 6
6. Praf de copt – un pliculet
7. Zahar (vanilat) – un pliculet
8. Bicarbonat
9. Sare
10. Coaja de lamaie

Mod de preparare pentru chec cu smantana:

1. Intr-un vas mare se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.
2. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de unt frecat, in ploaie.
3. Bicarbonatul se amesteca cu smantana si se adauga peste celelalte.
4. Se unge o forma de chec cu unt si se pudreaza cu faina. In ea se rastoarna compozitia.
5. Se coace in cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute si inca 10 la foc foarte mic.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response