Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec de carne si afumatura

Ai nevoie de:

  • 1 tavita piept de pui fara os
  • 500 g carne de vita
  • 2 carnati afumati mai lungi
  • 2 linguri smantana
  • 5 oua
  • boia dulce pentru pui si boia picanta pentru vita
  • 2 cepe
  • 1 legatura de marar


Cum procedezi:

1. Prin masina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare cu cate o ceapa. In tocatura de pui adaugi 3 oua, mararul, smantana si boiaua dulce, iar in tocatura de vita boiaua picanta si numai 1 ou.
2. Ungi cu ulei (sau unt) o tava mai mare (ca de cozonac) si o presari cu putina faina. Asezi in tava tocatura de pui, cei doi carnati unul langa celalalt si rastorni tocatura de vita. Nivelezi stratul de carne de vita si acoperi totul cu ou batut. Dai la cuptor si o tai numai dupa ce s-a racorit in tava.

Sfat! Incearca sa adaugi si o nuca in compozitia acestui antreu si vei constanta cu bucurie ca nuca folosita asa contribuie la finetea unui astfel de preparat.

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de coacere: 35 de minute

Dificultate: usor

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response