Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec de lamaie

Chec de lamaie, o reteta rapida si usor de pregatit. Chec-ul de lamaie este luminos si foarte multi dintre noi preferam sa gustam din el de sarbatori, cum ar fi de Craciun si revelion.

Reteta chec de lamaie

Reteta chec de lamaie

Ingrediente pentru chec de lamaie:

Pentru chec

1. Unt – 250 g.
2. Zahar – 200 g.
3. Faina – 250 g.
4. Oua – 4
5. Lapte – 50 ml.
6. Praf de sare – un pliculet
7. Lamaie – coaja rasa de la o lamaie
8. Zahar (vanilat) – 2 plicuri
9. Praf de copt – 2 lingurite

Pentru glazura

1. Unt – 50 g.
2. Zahar (pudra) – 50 g.
3. Lamaie – 50 g. de zeama de lamaie

Mod de preparare pentru chec de lamaie:

1. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga ouale, unul cate unul si amestecam bine. Faina se amesteca cu zaharul pudra si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele.
2. Se unge forma de chec cu unt si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 min la foc mediu.
3. Pentru glazura, se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
4. Cand scoatem checul din cuptor se acopera cu glazura de lamaie.
5. Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pune pe un platou, presarand si putin zahar pudra peste chec.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response