Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec de portocale

Checul este una din cele mai placute modalitati de a incepe ziua in mod placut, de aceea va oferim o reteta de sezon sub forma de chec de portocale. Acest chec de portocale poate fi servit la micul dejun sau oricand in timpul zilei, va fi o pauza delicioasa. Aromat si racoros acest chec de portocale este pe gustul tuturor.

Reteta chec de portocale

Reteta chec de portocale

Ingrediente pentru chec de portocale:

1. Suc de portocale (stors proaspat) – 250 ml.
2. Oua – 4
3. Zahar – 300 g.
4. Faina – 400 g.
5. Praf de copt – un pliculet
6. Stafide – 3 linguri
7. Coji portocale (confiate, maruntite bine) – 3 linguri
8. Ulei si faina (pentru tapetat forma de copt)

Mod de preparare pentru chec de portocale:

1. Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul, se separa galbenusurile si albusurile.
2. Se bat spuma tare albusurile cu 100 g zahar.
3. Separat se freaca spuma galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun alternativ 150 g suc de portocale si faina. La sfarsit se pune praful de copt si fructele, care au fost date prin faina.
4. Se incorporeaza albusul in compozitie, ca la tort. Se pune
in forma si se coace la foc mediu 30 minute minim. Nu se deschide cuptorul primele 15 min.Se lasa sa se raceasca in forma.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response