Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec de vara cu dovlecei

Chec de vara cu dovlecei – Dovleceii fac minuni nu doar in mancarurile calde, ci si in randul deserturilor. Checul de vara cu dovlecei este un desert deosebit, pufos si delicios.

Reteta chec de vara cu dovlecei

Reteta chec de vara cu dovlecei

Ingrediente pentru chec de vara cu dovlecei:

1. Oua – 2
2. Zahar – o ceasca si jumatate
3. Ulei – jumatate de ceasca
4. Portocale – 2 lingurite coaja de portocala rasa
5. Faina – 3 cesti si jumatate
6. Praf de copt – un pliculet
7. Sare – jumatate de lingurita
8. Suc de portocale – 3 sferturi de ceasca
9. Dovlecei (rasi) – 2 cesti
10. Nuca de cocos – o ceasca de fulgi

Mod de preparare pentru chec de vara cu dovlecei:

1. Se incalzeste cuptorul la temp. de 350 C.
2. Se pregatesc doua forme de copt special pentru checuri.
3. Ouale, zaharul, uleiul si coaja rasa de portocala se bat intr-un castronel.
4. Faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castronel, dupa care se incorporeaza in amestecul de oua, zahar, ulei si coaja rasa de portocala.
5. Se adauga sucul de portocale, fulgii de cocos si dovleceii dati prin razatoarea mica.
6. Se amesteca bine, se toarna in forme si se da la cuptor timp de 55 min.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response