Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Chec marmorat

Unul din checurile cele mai bune, usoare si delicioase este acest chec marmorat. Incercati aceasta reteta de chec marmorat, in doua culori, care se face rapid si este spornic si economic. Amestecul de aluat alb si maro din acest chec marmorat pufos este savuros, iar gustul aspectul excelent.

Reteta chec marmorat

Reteta chec marmorat

Ingrediente pentru chec marmorat:

1. Oua – 6
2. Ulei – 200 ml.
3. Faina – 300 g.
4. Zahar – 300 g.
5. Zahar (vanilat) – un plic
6. Praf de copt – un plic
7. Lamaie (pentru zeama) – o buc.
8. Cacao – 2 linguri
9. Miez de nuca
10. Zahar (praf) – pentru ornat

Mod de preparare pentru chec marmorat:

1. Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se amesteca cu uleiul pe care-l turnam incet ca pentru maioneza, apoi punem praful de copt stins cu zeama de lamaie.
2. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie.
3. Se tapeteaza tava cu margarina si faina, se aseaza 3/4 din compozitia rezultata.
4. In compozitia ramasa se pun cele 2 linguri de cacao si se asaza deasupra in tava, dupa care cu o furculita se amesteca in compozite. Se presara miezul de nuca intreg si se da la cuptor 35-40 minute.
5. Dupa ce se coace se scoate din cuptor si se presara deasupra zahar praf.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response