Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Choux a la creme

Ai nevoie de:

Pentru aluat:

  • 200 ml apa
  • 75 g unt
  • 2 lingurite zahar
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • sare
  • grasime pentru forma
  • frisca

Pentru crema de vanilie:

  • 1/2 l lapte clocotit
  • 1/2 baton vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingurita unt

264341_p.JPG

Cum procedezi:

1. Pui la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba pui faina in ploaie, amestecand pana se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita. Il dai la o parte. Cand compozitia este calda, adaugi pe ran trei oua, amestecand mereu si lasi apoi sa se raceasca.
2. Ungi o tava de copt cu unt sau cu ulei si pui cu lingurita gramajoare nu prea mari din compozitia rece, la distanta mare una de alta. Dupa ce s-au copt, le lasi sa se raceasca, apoi, cu un cutit foarte ascutit, tai capacele.
3. Pentru crema: dai laptele cu vanilia intr-un clocot, acoperi vasul cu un capac si lasi sa stea o ora. Freci galbenusurile cu zaharul si faina si torni apoi, putin cate putin, laptele incalzit din nou. Pui la foc, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase.
4. Tragi crema de pe foc, adaugi untul si freci pana cand crema incepe sa se raceasca. Umpli gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care pui putina frisca. Pui capacelul si pudrezi cu zahar

Timp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere: 15 minute

Dificultate: mare

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response