Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ciocolata calda

Cei obisnuiti sa manance ciocolata pot fi surprinsi sa afle ca ciocolata a fost la inceput savurata ca bautura. Desi majoritatea lumii in ziua de azi ne facem ciocolata dintr-un amestec de praf de ciocolata, a face cu adevarat ciocolata calda este la fel de usor ca a topi ciocolata si a o amesteca cu lapte fierbinte.

ciocolata-calda.JPG

Ingrediente:

1. Ciocolata amaruie – 2 oz
2. Lapte – 350 ml.
3. Frisca – 2 1/2 oz
4. Galbenus de ou – 1
5. Zahar – o lingurita

Mod de preparare:

Se taie ciocolata in bucati si se pune la topit intr-o oala. Se adauga laptele si se amesteca incontinuu pana ce incepe sa fiarba. Se trage deoparte de pe foc. Galbenusul se freaca cu zaharul, se adauga laptele fierbinete si se amesteca totul usor cu telul. Se toarna in pahare si se pune deasupra 1-2 linguri de frisca si se pudreaza cu putin praf de cacao.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response