Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ciocolata de casa cu alune

Adu esenta Craciunului la tine in bucatarie cu aceasta delicioasa ciocolata de casa cu alune intregi!

Reteta ciocolata de casa cu alune

Reteta ciocolata de casa cu alune

Ingrediente pentru ciocolata de casa cu alune:

1. Zahar – 500 g.
2. Apa – 200 ml.
3. Unt – 150 g.
4. Lapte (praf) – 300 g.
5. Cacao – 75 g.
6. Esenta de vanilie – o sticluta
7. Esenta de rom – o sticluta
8. Alune

Mod de preparare pentru ciocolata de casa cu alune:

1. Se amesteca bine laptele praf cu cacaoa, pana se omogenizeaza.
2. Se pune la fiert apa si zaharul, pana se omogenizeaza si amestecul incepe s afaca spuma. Se mai lasa 3-4 minute pe foc, amestecand in continuu.
3. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de lapte praf si cacao, apoi untul topit si esentele, amestecand foarte bine.
4. Intr-o forma de yenna udata cu putina apa se toarna amestecul, niveland cu un dos de cutit muiat in apa, apoi se presara uniform alunele in amestec, apasandu-le sa intre in compozitie pana la nivelul ei.
5. Dupa racire se da la frigider pana a doua zi sau pana s-a intarit cat sa se poata taia.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response