Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ciocolata de casa

Un dulce iubit deopotriva atat de copii cat si de adulti, ciocolata de casa readuce savoarea copilariei in zambetul tau!

Reteta ciocolata de casa

Reteta ciocolata de casa

Ingrediente pentru ciocolata de casa:

1. Lapte (praf) – 450 g.
2. Unt – un pachet de unt
3. Cacao (de la Dr.Oetker) – un plic
4. Esenta de migdale
5. Zahar – 350 g.
6. Visine
7. Coaja de portocala (confiata)
8. Nuci
9. Fulgi de migdale
10. Fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare pentru ciocolata de casa:

1. Se amesteca laptele praf cu continutul unui plic de cacao. Intre timp se pune pe foc zaharul cu apa (atata apa cat sa fie acoperit zaharul) pentru sirop.
2. Cand da in clocot siropul se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de lapte praf si cacao, treptat, pana rezulta o pasta consistenta dar care sa poata fi intinsa cu usurinta.
3. Te poti opri din turnat siropul cand consideri ca ai deja un amestec omogen si consistenta dorita.
4. Se adauga esenta de migdale/rom, bucati de portocala confiata sau visine, nuci.
5. Se intinde o folie alimentara peste care se presara fulgi de migdale sau fulgi de nuca de cocos sau nuca prajita si pisata.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response