Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cirese cu coniac

Este sezonul cireselor, este cald si este pacat sa nu profitam de aceste forme delicioase de viatamina C, care sunt ciresele. Cirese cu coniac sunt o varianta de a-i pacali pe cei care se considera prea maturi sau nu au timp pentru cirese. Va fi un desert racoros si sanatos pentru toata familia si puteti prepara cirese cu coniac, inlocuind coniacul cu visinata. Cirese cu coniac pot fi o varianta originala si ieftina prin care puteti multumi si posibilii musafiri.

Reteta cirese cu coniac

Reteta cirese cu coniac

Ingrediente pentru cirese cu coniac:

1. Cirese – un kg.
2. Zahar – 300 g.
3. Lamaie – o buc.
4. Coniac – 200 ml.
5. Apa – un pahar

Mod de preparare pentru cirese cu coniac:

1. Se spala ciresele, se scot coditele, se inteapa cu un ac si se aseaza intr-un vas, punand printre ele feliute de lamaie.
2. Separat se prepara un sirop de zahar si apa, in care dupa racire se adauga coniacul.
3. Se toarna siropul peste fructe, se acopera si se tin la rece 30 minute inainte de a fi servite.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response