Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

‘Ciupercute’ cu caise

Ai nevoie de:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 350 g unt
  • 2 oua
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g zahar pudra

Pentru crema:

  • 2 plicuri crema vanilie
  • 50 g unt
  • caise din compot
  • 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate

622894_p.JPG

Cum procedezi:

1. In faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama de lamaie. Framanti un aluat pe care apoi il lasi la rece. Intinzi aluatul intr-o foaie de 1/2 cm grosime. Tai cercuri mici, pe care le pui in tava unsa si le coci in cuptorul incins 6-8 minute.
2. Prepari crema conform instructiunilor de pe plic si adaugi untul. Freci bine si dai crema la rece. Lipesti cerculetele doua cate doua cu crema, pui cate o caisa din compot (scursa bine) si decorezi marginile cu alune sfaramate.

Timp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere: 10 minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response