Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clafoutis de cirese

Istoria acestui desert numit clafoutis, in acest caz clafoutis de cirese isi are originea din Franta. Denumirea provine de la cuvantul clafir care inseamna in dialectul vechi al zonei a umple. Unii l-au incadrat in categoria cake, altii in categoria flan, sau altii la quiche. Oricum acest clafoutis de cirese este delicios, reteta poate fi pregatita si cu alte fructe, mai ales prunele sunt indicate. De asemenea reteta de clafoutis de cirese, poate deveni o mancare excelenta si anume clafoutis de legume.

clafoutis-de-cirese.JPG

Ingrediente:

1. Cirese – 1 kg.
2. Oua – 4
3. Lapte – 300 ml.
4. Unt – 25 g.
5. Faina – 125 g.
6. Zahar tos – 150 g.
7. Sare – un varf de cutit
8. Zahar pudra
9. Scortisoara

Mod de preparare:

1. Se scot samburii de la cirese.
2. Intr-un vas uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat de cirese.
3. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor.
4. Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei).
5. Se varsa amestecul peste cirese si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C – termostat 6/7), timp de 45 de minute. Se serveste la temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response