Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu alune

Clatite cu alune – Grecii ne surpind din nou, prin originalitatea lor in ale gatitului, cu o reteta apetisanta de clatite cu alune. Clatitele cu alune, insiropate intr-un delicios sos de vanilie, vor deveni cu siguranta desertul vostru preferat.

Reteta clatite cu alune

Reteta clatite cu alune

Ingrediente pentru clatite cu alune:

Pentru blat

1. Faina – 200 g.
2. Oua – 2
3. Lapte
4. Sare

Pentru umplutura

1. Alune (tocate) – 250 g.
2. Lapte – 100 ml.
3. Gem de ructe – o lingura
4. Rom – o lingura

Pentru sos

1. Albusuri – 3
2. Zahar (pudra) – o lingura
3. Lapte – 500 ml.
4. Zahar (vanilat) – un plic

Mod de preparare pentru clatite cu alune:

Cum se prepara sosul: Se fierbe laptele, se pune zaharul vanilat, se bat albusurile spuma si se pun cu lingura in lapte, in timp ce acesta fierbe la foc mic si galustele de spuma se scot cu lingura.

Cum se prepara umplutura: Se fierbe laptele, se amesteca cu alunele, gemul si romul; se fierbe continutul la foc mic pana la omogenizare apoi se fac clatitele si se ruleaza.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response