Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu caise si unt cu miere

Va propunem reteta perfecta pentru o gustare de dimineata, cu un continut de zahar diminuat, comparativ cu varianta din comert.

Reteta clatite cu caise si unt cu miere

Reteta clatite cu caise si unt cu miere

Ingrediente pentru clatite cu caise si unt cu miere:

Pentru untul cu miere

1. Unt moale – 100 g.
2. Miere- 2 linguri

Pentru clatite

1. Faina – 140 g.
2. Bicarbonat de sodiu – un varf de lingurita
3. Zahar pudra – 25 g.
4. Oua – 1
5. Caise (uscate si taiate marunt) – 5 buc.
6. Ulei

Mod de preparare pentru clatite cu caise si unt cu miere:

1. Se amesteca untul cu mierea, se aseaza in folie de plastic sub forma unui baton si se da la rece. Se poate pastra in frigider pana la o luna.
2. Se cerne faina, bicarbonatul de sodiu si un strop de sare intr-un bol, se amesteca cu zaharul si se face o adancitura in mijloc. Se bate oul cu laptele si se toarna incet in golul format, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Se adauga caisele.
3. Se incinge o picatura de ulei intr-o tigaie nonaderenta, la foc mic. Se adauga patru linguri cu varf de aluat si se tin aprox. 1 min, pana cand pe suprafata fiecarei clatite apar bule. Se intorc cu ajutorul unei palete si se mai prajesc un minut. Se repeta operatiunea pana la epuizarea aluatului.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response