Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu Emmentaler si ou

Un aperitiv mai putin obisnuit, insa foarte potrivit pentru diminetile de toamna sunt clatitele cu umplutura de oua si Emmentaler.

Reteta clatite cu Emmentaler si ou

Reteta clatite cu Emmentaler si ou

Ingrediente pentru clatite cu Emmentaler si ou:

1. Clatite clasice – 10 buc.
2. Oua (de prepelita, proaspete) – 30 buc.
3. Sunca (afumata) – 10 fasii subtiri
4. Unt de masa (nesarat) – 4 linguri
5. Branza Emmentaler – 10 cubulete
6. Piper (macinat) – 2 lingurite
7. Sare
8. Patrunjel (proaspat)

Mod de preparare pentru clatite cu Emmentaler si ou:

1. Se prepara clatitele conform retetei clasice .
2. Se pune in tigaie o clatita, se unge cu putin unt, se rade deasupra branza Emmentaler si se pun in mijlocul ei 3 oua de prepelita.
3. Se acopera ouale cu o fasiuta de sunca afumatam se presara piper alb si sare si se pune tigaia pe foc, 3-4 minute, pana se topeste branza si se incheaga ouale.
4. Se procedeaza la fel cu restul clatitelor.
5. Se incalzeste la microunde platoul cu clatite, pana in servire, daca au apucat sa se raceasca.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response