Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu pere caramelizate

Clatitele cu pere caramelizate sunt de-a dreptul fabuloase si irezistibile. Artisti in ale culinariei, francezii, ne indeamna sa incercam reteta pentru rafinatele clatite cu pere caramelizate.

Reteta clatite cu pere caramelizate

Reteta clatite cu pere caramelizate

Ingrediente pentru clatite cu pere caramelizate:

1. Faina – 100 g.
2. Zahar – 75 g.
3. Lapte – 125 ml.
4. Oua – 2
5. Unt – 60 g.
7. Suc de lamaie – 2 linguri
8. Migdale – 40 g.
9. Pere – 2 buc.
10. Sare
11. Frunze de menta (proaspete)

Mod de preparare pentru clatite cu pere caramelizate:

Cum se prepara blatul: Se amesteca intr-un castron faina, un praf de sare, 1 lingura de zahar, laptele, 125 ml apa, ouale si se lasa 10 min sa se linisteasca.

Cum se prepara perele caramelizate: Se spala perele, se sterg bine, se taie in sferturi si se inlatura samburii; se taie, apoi, feliute si se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze; se topeste o jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, se fac 4 clatite si se lasa la cuptor pentru a se pastra calde; se topeste restul de unt in alta tigaie si se adauga feliutele de pere si migdale apoi se calesc putin, se presara peste ele restul de zahar si se amesteca pana la caramelizare.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response