Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu piept de pui si ciuperci

Clatitele cu piept de pui si ciuperci sunt atat de gustoase, incat veti deveni dependenti de ele. Simtiti ca va e foame, dar parca n-aveti nici rabdare, nici timp sa stati prea mult in bucatarie, incercati aceasta reteta culinara – clatitele cu piept de pui si ciuperci!

Reteta clatite cu piept de pui si ciuperci

Reteta clatite cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente pentru clatite cu piept de pui si ciuperci:

Pentru clatite

1. Lapte – 500 ml.
2. Faina – 200 g.
3. Oua – 2
4. Zahar – 2 linguri
5. Sare – o lingurita

Pentru compozitie

1. Piept de pui – o buc.
2. Ciuperci (proaspete) – 1 kg.
3. Smantana – 250 g.
4. Marar – 2 linguri
5. Patrunjel
6. Sare
7. Piper

Mod de preparare pentru clatite cu piept de pui si ciuperci:

1. Se fac clatitele dupa reteta obisnuita, doar ca se pune mai putin zahar si se fac ceva mai groase.
2. Trebuie sa aveti cam 15- 20 de clatite.
3. Se pune la fiert pieptul si ciupercile (in vase separate).
4. Dupa ce au fiert si s-au racit, se dau prin masina de tocat;
5. Se adauga marar si patrunjel taiat marunt, sare si piper dupa gust si se amesteca foarte bine.
6. Fiecare clatita va fi unsa cu aceasta compozitie (aproximativ o lingura de compozitie la clatita).
7. Se dau la cuptor cam 10 min dupa care se adauga smantana si se mai lasa inca 10-15 min.
8. Se pot servi reci sau calde.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response