Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu portocale

Clatite cu portocale – un desert plin de vitamine, cu gust inedit, savuros, tentant. Aceste clatite cu portocale sunt o alegere excelenta pentru o dupa-amiaza in familie, pentru ca se va umple toata casa cu aroma imbietoare de portocale.

Reteta clatite cu portocale

Reteta clatite cu portocale

Ingrediente pentru clatite cu portocale:

1. Faina – 125 g.
2. Oua – 2
3. Lapte – 250 ml.
4. Ulei – 2 linguri
5. Portocale – 2 buc.
6. Zahar (pudra) – 75 g.
7. Unt – 75 g.
8. Suc de portocale – 300 ml.
9. Suc de lamaie – 2 linguri
10. Lichior de portocale – 5 linguri
11. Migdale – 5 buc.
12. Coniac – o lingura
13. Frunze de menta
14. Sare

Mod de preparare pentru clatite cu portocale:

1. Se pregateste blatul si se lasa 25-30 de minute sa se linisteasca.
2. Dupa 25-30 de minute se coc 8 foi de clatite si se impaturesc imediat ce le-ati scos din tigaie;
3. Se rad portocalele de coaja, se desfac si se curata bine de pielite.
4. Se caramelizeaza zaharul pudra intr-o tigaie la foc mic, se adauga untul sau margarina.
5. Se adauga migdalele, coaja rasa de portocale, sucul de portocale si lamaie si se fierb timp de 3 minute la foc tare, fara capac.
6. Se ia tigaia de pe foc, se pun clatitele impaturite si se lasa cca 2-3 minute. La final se adauga coniacul si lichiorul.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response