Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite cu topping de coacaze negre

Cand ai pofta de ceva dulce ce poate fi mai usor de preparat si mai economicos decat o portie de clatite? Dar cand vrei ceva deosebit de mancat incearca clatitele cu topping de coacaze negre.

Reteta clatite cu topping de coacaze negre

Reteta clatite cu topping de coacaze negre

Ingrediente pentru clatite cu topping de coacaze negre:

1. Faina – 150 g.
2. Lapte – 300 ml.
3. Oua – 2
4. Unt de masa – 3 lingurite
5. Esenta de vanilie – o lingurita
6. Zahar – 3 lingurite
7. Praf de sare – un plic

Pentru topping

1. Coacaze negre congelate – 400 g.
2. Suc de portocale – 100 ml.
3. Zahar (brun) – 3 linguri
4. Miere – 2 linguri

Mod de preparare pentru clatite cu topping de coacaze negre:

1. Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare.
2. Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena.
3. Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza.
4. Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele.
5. Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare.
6. Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt.
7. Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii.
8. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare – daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie).
9. Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura.
10. Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml.
11. Coacazele se pun intr-un vas pe foc, alaturi de zahar, miere si sucul de portocala si se amesteca bine, apoi se pun peste clatite.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response