Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite de post cu cirese

Va recomand aceste clatite de post cu cirese, care iau ceva timp la preparare, dar sunt delicioase si vor fi o ocazie de a manca ceva dulce si bun in timpul posturilor si dietelor. Aceste clatite de post cu cirese ne vor da sansa sa ne bucuram de sezonul cireselor, sa ne bucuram de vitamine si sa ne umplem de energie. Preparand clatite de post cu cirese nu va veti priva familia de dulce, in timpul dietei d-voastra si astfel veti putea avea parte de sustinerea morala necesara.

Reteta clatite de post cu cirese

Reteta clatite de post cu cirese

Ingrediente pentru clatite de post cu cirese:

1. Faina – 100 g.
2. Gelfix – un plic
3. Apa minerala – 100 ml.
4. Ulei – 2 linguri
5. Sare – 10 g.
6. Cirese – 200 g.
7. Indulcitor – 125 g.
8. Lamaie – zeama de la o lamaie

Mod de preparare pentru clatite de post cu cirese:

1. Se amesteca faina cu apa, sarea si 25 gr indulcitor pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri.
2. Se coc intr-o tigaie de teflon, bine incinsa.
3. Dupa fiecare clatita se pune putin ulei pe fundul tigaii. Lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac mai groase.
4. Clatitele se lasa sa se raceasca pe o farfurie.
5. Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun in teflon cu restul de indulcitor, la foc mic si acoperit.
6. Se lasa ciresele pe foc pana se inmoaie, cam 10 minute;
7. Se da capacul deoparte, se adauga o jumate din continutul unui plic de Gelfix, restul de indulcitor si zeama de lamaie, se da focul mai tare si se mai tine 2 minute.
8. Se ia de pe foc, se raceste si se umplu clatitele cu ciresele, precum sarmalele.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response